Skip to main content
Cirkelstad DeventereventsNieuws

Community of Practice Deventer: Meten en monitoren van circulariteit

By oktober 8, 2021oktober 27th, 2021No Comments

Deelname is exclusief voor Cirkelstad partners uit Regio Oost.

Heb je interesse om partner te worden van Cirkelstad Deventer, dan kun je je ook aanmelden. Wij nemen dan even contact met je op.

Voor de bijeenkomst mailen we je de link om deel te nemen.

16 november 2021

Community of Practice Cirkelstad Deventer:

Meten en monitoren van Circulariteit

Op 16 november ben je van harte welkom bij de online Community of Practice bijeenkomst met als thema ‘Circulair meten en monitoren’. Voor deze CoP hebben we Jim Teunizen, partner bij Alba Concepts, bereid gevonden om ons mee te nemen in de wereld van het meten van circulariteit.

Het meten van circulariteit komt steeds vaker voor in uitvragen. Voor velen van ons, zowel opdrachtgevers al -nemers, blijft dit een ongrijpbaar onderdeel. Lastig om te kiezen waarop je wil meten en met welke methodiek. Waar leg je het zwaartepunt en komt dit overeen met de wensen vanuit de uitvraag. Allemaal vragen die de drempel om voor circulair te kiezen verhogen. Welke criteria voor circulariteit gebruik ik en hoe pas ik andere aspecten zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit of participatie in?

Building Circularity Index

Tijdens onze CoP geeft Jim Teunizen, partner van Alba Concepts, een kijkje in de keuken van het circulaire meten van Alba Concepts, waar reeds in 2015 de meetmethodiek Building Circularity Index is ontwikkeld. Deze beproefde methodiek maakt de circulariteitscore, inclusief de circulaire potentie van vastgoedobjecten inzichtelijk. In de afgelopen maanden is samengewerkt met Planon om de BCI te standaardiseren en te automatiseren. Gaat dit systeem ons helpen om circulair bouwen beter meetbaar te maken? Hoe is de business case van circulair bouwen met de BCI gebouw ook haalbaar te maken?

We hebben deze ochtend uiteraard ook ruimte ingepland om met elkaar in gesprek te gaan. Waar loop jij in de praktijk tegenaan? Welke methode gebruik jij wel of juist liever niet? En waarom?

Duurzaam Gebouwd is zoals altijd aanwezig om van de bijeenkomst verslag te doen als communicatiepartner van Cirkelstad Deventer en de opgedane kennis te delen in hun netwerk.

Ben jij er ook bij?

Ben jij als partner ook geïnteresseerd in dit thema, dan nodigen we je graag uit om van 9.00 tot 11.00 hierbij online aanwezig te zijn en interactief met ons te sparren. Ben jij nog geen partner en zou je willen aansluiten: laat het ons weten!

We zien je graag online op 16 november, 9 tot 11 uur.

Eric Kouters en Carmen Oude Wesselink

Author Versnelling NL

More posts by Versnelling NL