Hoe zorg je ervoor dat woningeigenaren investeren in energiebesparende maatregelen (liefst nul-op-de-meter)? Hoe kom je tot een aantrekkelijk aanbod én zorg je ervoor dat de (lokale) bedrijven en initiatieven dit succesvol in de markt zetten? Hoe zorg je voor continuïteit van de aanpak? Dit zijn vraagstukken waarbij VersnellingNL kan helpen. In de afgelopen 8 jaar hebben wij diverse lokale wijk- en doelgroepenaanpakken succesvol opgezet, begeleid en uitgerold. We richten ons op het activeren van de (bouw)ondernemers, ontwikkelen van kansrijke PMC’s, het opzetten van allianties met en coalities tussen de gemeenten en partners (brancheverenigingen, regionale uitvoeringsplatforms) en het opzetten en uitrollen van marktaanpakken.

Ruime ervaring

De ervaring binnen VersnellingNL is onder meer opgedaan in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Limburg, Overijssel en Gelderland. Daarnaast heeft Versneller Stendert, als lid van het kernteam binnen de landelijke proeftuin ‘Slim Energie Thuis’, aan de lat gestaan om te organiseren dat ruim 15.000 Overijsselse woningeigenaren in drie jaar tijd energiemaatregelen troffen en zijn ruim 300 bedrijven en 25 consortia geactiveerd.

Praktische tools

Uit ervaring blijkt dat succesvolle aanpakken de elementen ‘keuzes durven te maken’, ‘aansluiten op een brede woonbehoefte’, ‘pro-actief zijn’ en het ‘contact met de (potentiële) klant onderhouden’ bevatten. Onze expertise is dan ook om met praktische tools en in samenwerking met partners, bedrijven, gemeenten en lokale initiatieven woningeigenaren te verleiden hun woning te verduurzamen. Kenmerk van onze aanpak is dat bedrijven en initiatieven zelf leren om de woningeigenaar te verleiden (van aannemen naar ondernemen). Hierdoor zijn zij in staat om ook op de langere termijn en zonder subsidie hun activiteiten uit te voeren (rendabele businessmodel). Het is onze passie om versnelling te realiseren in het verduurzamen van woningen én gelijktijdig toe te werken naar een natuurlijke marktwerking waarin vraag en aanbod elkaar duurzaam vinden.

Prioriteiten

Bij onderstaande prioriteiten kan VersnellingNL je ondersteunen met versnellen:

  • Marketing aanpak (vraagkant activeren) en communicatie
  • Klantreis
  • Financieringsconstructies
  • PMC opbouw en stappen naar energieneutraal
  • Consortiumvorming

Meer weten? Mail dan naar info@versnellingnl.nl