Skip to main content
Cirkelstad ApeldoornCirkelstad DeventerNieuws

Wil je als organisatie een kansrijke circulaire innovatie creëren en versnellen? Laat het door studenten ontwikkelen!

By mei 19, 2022No Comments

Circulaire innovaties vragen ongeremde blik

Circulaire producten en diensten ontwikkelen en vermarkten vraagt om een open, creatieve en ongeremde blik. In staat zijn je bestaande aanbod, businessmodel en rol in de keten helemaal los te laten. Gepassioneerde ondernemende studenten brengen deze frisse en open blik en willen graag vormgeven aan de circulaire economie. Hoe zet je nu haar frisse denk- en doekracht om naar een kansrijke circulaire innovatie? Binnen de bestaande organisatiestructuur, werkwijze en vakdisciplines is dit in praktijk lastig te organiseren.

Student aan het roer vanuit specialistisch en multidisciplinair projectteam

Innovatiestudio Wordlenig en Saxion Lectoraat Industrial Design hebben hiervoor hun krachten gebundeld. Zij verbinden circulaire innovatie vraagstukken tussen bedrijven en studenten en zorgen dat deze in de uitvoering een succes worden. Zij vormen samen met de student en de opdrachtgever het projectteam en richten het circulaire innovatieproces in. De student wordt de aanjager van het projectteam en krijgt alle vrijheid & ruimte om met vernieuwende circulaire ideeën te ontdekken en testen.

Circulaire Innovatie aanpak in de praktijk

Doelgericht en praktische experimenteren is de rode draad, waarin tweewekelijks oplevering plaatsvindt. Wordlenig begeleidt dit innovatieproces, ondersteunt in design marktonderzoek en business case. Saxion Lectoraat Industrial Design brengt specialistische expertise in op circulair ontwerpen, materiaal en productietechniek onderzoek en uitvoeren van quick scan levenscyclus analyses (LCA) voor inzicht in de milieu-impact.

Maikel Eshuis van Obimex:

Deze aanpak helpt Obimex om in korte tijd vernieuwende totaal oplossingen te creëren voor een demontabele en herbruikbare niet-dragende binnenwand. Onze afstudeerder wordt intensief begeleid door multidisciplinaire projectteam, wat in de eerste experimenten al heeft geleid tot verrassende inzichten.

Jouw innovatievraagstuk versnellen?

Heb je een circulair innovatievraagstuk of ben je nog aan het oriënteren met het opzetten van circulaire business? Neem contact op met Egbert Rinsma van Wordlenig om te verkennen hoe wij met talenten jouw circulaire plannen  kunnen versnellen. Hij is bereikbaar via de volgende contactgegevens: egbert@wordlenig.nl en 06-232352323

Author Versnelling NL

More posts by Versnelling NL