Gertjan Brand

Gertjan is een relatiegerichte project- & procesmanager en strategisch adviseur die beschikt over een brede inhoudelijke achtergrond op het terrein van duurzaam bouwen, energie, klimaat en innovatie. Kennisdelen, inspireren en het meenemen van mensen in de transitie zijn daarbij terugkerende thema’s in zijn projecten. Met zijn eigenschappen als onafhankelijk, gedreven, enthousiast en flexibel is hij een echte versneller die gericht is op samenwerking.

Diverse ‘talen’

Vanuit zijn werkervaring bij bedrijven, gemeentes, coöperaties, waterschap, Kamer van Koophandel, innovatienetwerken zoals Syntens en Pioneering en tal van andere organisaties zoals RVO en VNG, spreekt hij zowel de taal van de overheid, non-profit als van ondernemers. Je vindt hem vaak in trajecten op het snijvlak van overheid & markt én ontwikkeling & opschaling waarbij het vormgeven van strategische kaders, procesbegeleiding, transitiemanagement als het praktisch toepassing geven aan een concreet plan, project, beleidslijn of idee, van belang zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is zijn opdracht als gebiedsregiseur voor “Energie van Noord Oost Twente”, waarbij  doelgerichte informatieve ondersteuning van inwonersinitiatieven, inbreng van expertise bij lokale duurzaamheidswerkgroepen en dorpsraden, maar ook het verbinden tussen partijen toto zijn werkzaamheden behoren.

Realistisch ambitieus, bewust duurzaam

Gertjan brengt zijn motto ‘realistisch ambitieus, bewust duurzaam’ naast zakelijk ook privé al jaren in de praktijk. Zo heeft hij een (unieke) energieleverende aardgasvrije woning en -kantoor gebouwd, ontwikkelde hij een eigen zonnetuin en rijden hij en zijn gezin in duurzame auto’s. Het is dan ook niet zo raar dat hij één van de initiatiefnemers en oprichters is van de lokale duurzame dorpscoöperatie. Daarnaast is hij maatschappelijk actief in buurt, kerk en in de vrijwillige dijkwacht-organisatie van het waterschap.

meer Versnellers