Skip to main content

Gertjan Brand

Gertjan is een relatiegerichte project- & procesmanager en strategisch adviseur die beschikt over een brede inhoudelijke achtergrond op het terrein van duurzaam bouwen, energie, klimaat en innovatie. Kennisdelen, inspireren en het meenemen van mensen in de transitie zijn daarbij terugkerende thema’s in zijn projecten. Met zijn eigenschappen als onafhankelijk, gedreven, enthousiast en flexibel is hij een echte versneller die gericht is op samenwerking.

Diverse ’talen’

Vanuit zijn werkervaring bij bedrijven, gemeentes, coöperaties, waterschap, Kamer van Koophandel, innovatienetwerken zoals Syntens en Pioneering en tal van andere organisaties zoals RVO en VNG, spreekt hij alle talen in het speelveld van de energietransitie. Je vindt hem in trajecten op het snijvlak van overheid & markt én ontwikkeling & opschaling. Het vormgeven van strategische kaders, procesbegeleiding, transitiemanagement, maar ook het praktisch toepassing geven aan een concreet planzijn bij hem de dagelijkse praktijk. Zo werkt hij als gebiedsregiseur voor “Energie van Noord Oost Twente”, waarbij  doelgerichte informatieve ondersteuning van inwonersinitiatieven en de inbreng van expertise en het verbinden bij lokale stakeholders tot zijn werkzaamheden behoren. Daarnaast brengt hij voor gemeente Staphort de impact van de energietransitie in relatie tot netverzwaring, laadpaalinfrastructuur en bv duurzame energieprojecten in kaart en werkt hij aan de ontwikkeling van waterstof op de Smart Energy Hub Hessenpoort.

Realistisch ambitieus, bewust duurzaam

Gertjan brengt zijn motto ‘realistisch ambitieus, bewust duurzaam’ naast zakelijk ook privé al jaren in de praktijk. Zo heeft hij recent zijn (unieke) energieleverende aardgasvrije woning en -kantoor verkocht en is hij bezig een woning/bedrijfspand te bouwen dat, naast het toppunt van duurzaamheid, ook nog circulair is. Het is dan ook niet zo raar dat hij één van de initiatiefnemers en oprichters is van de lokale duurzame dorpscoöperatie ‘Nieuwleusen Synergie’, die o.a. windpark Veur de Wind heeft gerealiseerd. Daarnaast is hij maatschappelijk actief in buurt, kerk en in de vrijwillige dijkwacht-organisatie van het waterschap.

meer Versnellers