Skip to main content

Eric Kouters

Eric is een resultaatgerichte projectmanager en consultant met de motto’s ‘van analyse naar resultaat’ en ‘van denken naar doen’. Van nature is hij een netwerker en verbinder die snel kansen ziet voor nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingen. De bouw speelt een rode draad in zijn brede ervaring. Met een technische en bedrijfskundige achtergrond heeft hij verschillende commerciële en leidinggevende functies in het bedrijfsleven vervuld waar verandering en verbetering centraal stonden.

Marketing, sales en verandermanagement

De opdrachten van Eric liggen op het snijvlak van marketing, sales en verandermanagement. Vanuit deze kennis en kunde heeft hij veel bedrijven ondersteund met het businessmodel-denken en vervolgens de bijbehorende propositie en interne processen. De laatste jaren heeft hij zijn sporen verdiend in trajecten voor overheden en organisaties op het gebied van innovatie en projectmanagement in energietransitie (b.v. aanpak aardgasvrije wijken Overijssel, warmteplannen Enschede/Hengelo, Smart Energy Hub (waterstof) Hessenpoort, bio/groengas projecten voor Energie van NO Twente en Staphorst) en circulaire (bouw)economie(b.v. Proeftuinen aan tafel Overijssel , grensoverschrijdend circulair fieldlab Twente, Cirkelstad Deventer en Cirkelstad Apeldoorn). Multidisciplinaire vraagstukken met een breed spectrum aan stakeholders maken hier onderdeel van. Zo heeft hij aan de wieg gestaan van resultaatgericht samenwerken in oost Nederland dat door opdrachtgevers en –nemers breed is geïmplementeerd. En op dit moment is hij een van de twee ketenregisseurs van Boeren voor Biobased Bouwen, een ketensamenwerking van plant tot pand in regio Stedendriehoek.

Afwisseling

Eric houdt van afwisseling, doet graag meerdere projecten met verschillende uitdagingen. Opdrachtgevers zijn MKB bedrijven en combinaties van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Zijn kennis zet hij ook enthousiast in bij zijn vrijwilligerswerk voor een aantal maatschappelijke organisaties. Zo is hij voorzitter van een business club, bestuurslid bij een theater en actief binnen een commissie van zijn golfclub.

meer Versnellers